Penafian

Penafian ini akan mengawal cara anda mengunakan blog ini. Dengan menggunakan blog ini, anda menerima penafian ini sepenuhnya; sekiranya anda tidak bersetuju dengan penafian ini, atau mana-mana bahagian penafian ini, anda tidak dibenarkan menggunakan blog ini.

Saya telah memberikan maklumat yang terdapat di laman web ini dengan niat baik dan hanya untuk tujuan maklumat umum.

Saya tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pendapat yang dikemukakan di dalam blog ini adalah pandangan saya semata-mata dan sama sekali tidak boleh dianggap mengandungi nasihat profesional atau sebagai bahan rujukan atau lain-lain tujuan sama ada rasmi mahu pun tidak rasmi.

Tidak ada jaminan segala artikel atau kandungan di blog ini memberikan hasil seperti mana yang dinyatakan. Terdapat banyak faktor lain yang menentukannya.

Sebahagian artikel atau kandungan di blog ini mungkin sudah tidak sesuai lagi pada satu-satu masa. Maka, ia adalah di luar kawalan saya.

Walaupun segala usaha telah dilakukan untuk memastikan ketepatan informasi atau apa-apa kandungan di dalam blog ini ketika penulisan dilakukan, namun begitu informasi selalu bertukar dengan cepat. Oleh demikian, sesetengah dari maklumat atau kandungan yang ada di dalam blog ini mungkin sudah tidak tepat atau tidak releven ketika pembaca atau pelawat membacanya. Juga, kemungkinan ada kesalahan tipografi atau kandungan atau ejaan atau tatabahasa

Tidak dibenarkan untuk menyiarkan semula artikel daripada blog ini di laman sesawang lain tanpa persetujuan daripada saya.